Menu

Nederland wereldwijd in top-10 cyberveiligheid

dinsdag 16 april 2019

Nederland wereldwijd in top-10 cyberveiligheid

Nederland staat wereldwijd op de negende plaats als het gaat om cyberveiligheid. Dat concludeert het Britse technisch onderzoeksbureau Comparitech. Er is gekeken naar de mate van cybersecurity in 60 landen.

Zeven cyberveiligheidsaspecten

Geen enkel land kan op alle onderdelen als bij de allerbesten worden beoordeeld. In alle onderzochte landen kunnen nog significante verbeteringen worden doorgevoerd volgens de onderzoekers. De onderzoekers hebben gekeken naar een zevental zaken:

  1. Het percentage mobiele telefoons dat is geïnfecteerd met malware
  2. Het percentage mobiele computers dat is geïnfecteerd met malware 
  3. Het aantal financiële malware-aanvallen 
  4. Het percentage telnet-aanvallen (technieken die worden gebruikt door cybercriminelen om mensen allerlei kwaadaardige software te laten downloaden)
  5. Het percentage aanvallen door cryptominers (software waarmee het gebruik van iemands computer kan worden overgenomen)
  6. Hoe goed een land is voorbereid op cyberaanvallen 
  7. De wet- en regelgeving op dit gebied

Cyberveiligheid het beste geregeld in Japan

Japan heeft zijn zaakjes het best voor elkaar en staat op de eerste plaats. Daarna volgen Frankrijk, Canada, Denemarken en de VS. Ook Ierland, Zweden en het Verenigd Koninkrijk blijven Nederland voor. Met de cyberveiligheid is het slechtst gesteld in Algerije, gevolgd door Indonesië, Vietnam, Tanzania en Oezbekistan.

Advies over cybersecurity

©2019 cyberadviseur.nl