Menu

Exploit kits

Voordat cybercriminelen uw bedrijf aanvallen, zoeken ze eerst naar kwetsbaarheden in uw systeem. Zo weten ze dat de cyberaanval meer kans van slagen heeft. Het zoeken naar deze zwaktes in de cybersecurity kan geautomatiseerd worden door middel van een exploit kit.

Wat is een exploit kit?

De kit is een code die uw computer of systeem onderzoekt. Als de exploit kit een lek tegenkomt, zoals verouderde software, kan die code malware bezorgen op uw systeem. Bovendien kan een exploit kit er ook voor zorgen dat de malware meteen wordt uitgevoerd.

Hoe krijgt een exploit kit toegang tot mijn systeem?

Uw computer wordt geïnfecteerd door op een verkeerde webpagina te belanden. U wordt omgeleid naar een valse webpagina of een legitieme website waar een kwaadaardige advertentie wordt getoond. Soms hoeft u niet eens te klikken.

Exploit kits en de cyberverzekering

Cybercriminelen hebben maar een kleine ingang nodig om toe te slaan, exploit kits zijn hiervan een mooi voorbeeld. Daarom is een cyberverzekering zo belangrijk. Door de extra diensten die bij de verzekering horen wordt eerst gekeken naar zwaktes in uw cybersecurity. Vervolgens is voor de risico’s (die helaas altijd aanwezig blijven) een uitgebreide dekking. Als u dan toch slachtoffer wordt van een cyberaanval, wordt de schade vergoed en kunt u snel weer aan de slag.

Offerte cyberverzekering aanvragen

©2019 cyberadviseur.nl