Menu

Menselijke fout

Werknemer blijken de grootste veroorzaker van datalekken te zijn. In 2017 bleek bijvoorbeeld uit onderzoek van Willis Towers Watson dat menselijke fouten in 90% van de gevallen de oorzaak waren voor datalekclaims binnen organisaties. Cyberaanvallen worden in 66% van alle gevallen veroorzaakt door nalatigheid en kwaadwilligheid van werknemers.

Trainen personeel voor betere cybersecurity

Binnen organisaties wordt men zicht steeds meer bewust dat medewerkers het bedrijf kwetsbaar kunnen maken als het gaat om cybersecurity. Daarom willen veel bedrijven ook personeelsgerichte maatregelen toepassen, zoals personeelsopleidingen en training om de beveiliging te verbeteren. Cyberverzekeraars kunnen bedrijven hierbij ondersteunen.

Tip: afspraken met medewerkers

Maak duidelijke afspraken over hoe medewerkers met (privacygevoelige) data om moeten gaan. Worden papieren met klantgegevens bijvoorbeeld altijd versnipperd? En wordt er op gelet dat Word- en Excel-bestanden met gegevens van klanten niet onbeveiligd worden gedeeld met derden.

Advies over verkleinen menselijke fouten bij cybersecurity

Onze cyberadviseurs gaan graag met u in gesprek over de menselijke fouten die vaak gemaakt worden bij datalekken en cyberaanvallen. Maak daarom een vrijblijvende afspraak voor een adviesgesprek.

Adviesgesprek risico datalekken

©2019 cyberadviseur.nl