Cybercrime

Cybercrime

Welke vormen van cybercrime kan ik verzekeren?

Cybercrime en datalekken vormen een steeds grotere bedreiging voor uw organisatie. Cybercriminelen zijn inventief en lopen weinig kans gepakt te worden. De kans is dus groot dat cybercrime alleen maar toe zal nemen. Weet u wat er bij uw bedrijf fout kan gaan? En wat u er tegen kan doen?

Cyberaanvallen

Beroepscriminelen organiseren zich steeds beter bij cyberaanvallen. Ze richten zich op diefstal van geld en kostbare informatie bij bedrijven. En dat gaat zeker niet alleen om banken en overheidsdiensten. Elk bedrijf is een doelwit.

Lees meer over cyberaanvallen

Datalekken

Datalekken vormen een groot risico voor ieder bedrijf. Bij een datalek vallen persoonsgegevens in handen van derden die geen toegang tot die gegevens zouden mogen hebben. De oorzaak is meestal een beveiligingsprobleem of onzorgvuldig handelen van medewerkers.

Meldplicht datalekken en privacywetgeving

Schadevoorbeelden

Onze risicomanagers merken in gesprekken met bedrijven vaak dat ze niet verwachten dat hun bedrijf slachtoffer wordt van cybercrime of een datalek. De cijfers spreken dit echter tegen. Vier op de tien bedrijven had al te maken met datalekken. Ook cyberaanvallen nemen steeds meer toe.

Schadevoorbeelden cybercrime en datalekken

Maatregelen tegen cybercrime

De specialisten van cyberadviseur.nl vinden daarom dat u altijd deze maatregelen moet nemen:

  1. Cybersecurity op orde brengen
  2. Organisatorische maatregelen om cybercriminelen buiten de deur te houden
  3. Organisatorische maatregelen om de kans op datalekken te minimaliseren
  4. Een cyberverzekering afsluiten
Advies cyberverzekering