Voorbeeld hoe cyberverzekering helpt na aanval ransomware

Voorbeeld hoe cyberverzekering helpt na aanval ransomware

Vrijdag 10 juni 2022

Voorbeeld van hoe de cyberverzekering helpt na een aanval met ransomware

Een cyberverzekering is er natuurlijk voor de financiële dekking. Als uw bedrijf slachtoffer wordt van cybercriminelen, lopen de kosten snel op. Maar deze verzekering biedt meer. De specialisten van de verzekeraar zorgen er ook voor dat u snel weer verder kan.

Reclamebureau gehackt: losgeld geëist

Een voorbeeld van verzekeraar Hiscox. Na het weekend arriveert de DGA van een marketingbureau op maandagochtend als eerste op kantoor. Als zij haar computer opstart, ziet ze dat het opstartscherm van haar pc er anders uitziet dan normaal. Ze ziet een afbeelding van een grote sleutel in haar scherm. In de tekst eronder verzoekt een hacker haar dringend om een groot bedrag in crypto over te maken. Zo niet, dan blijven de systemen versleuteld.

Hoe wordt het opgelost?

De DGA neemt meteen contact op met haar systeembeheerder. Die probeert ook in te loggen en ziet dat ook hij weinig kan veranderen aan de gijzeling. Daarop belt ze met de verzekeraar.

Hiscox direct een incident responsteam in met de benodigde specialisten. Die maken een herstelplan, zodat het werk zo snel mogelijk kan worden hervat en het dataverlies minimaal is. Omdat het bureau persoonsgegevens verzamelt, wordt er ook aangifte gedaan bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Verder worden relaties, wiens gegevens mogelijk op straat komen te liggen, op de hoogte gesteld. Zo wordt de imagoschade tot een minimum beperkt.

Gelukkig beschikt het bedrijf over een recente back-up. Mede daardoor en de hulp van de specialisten is het bureau binnen 24 uur weer back in business. Losgeld betalen is niet nodig.Hoeveel is de schade bij deze cyberaanval?De totale schade bedraagt € 15.000. Deze kosten zijn gedekt op de cyberverzekering.

Ook een goede cyberverzekering voor jouw bedrijf?

Wilt u ook kunnen rekenen op een goede verzekeringsdekking en ondersteuning om snel weer aan de slag te kunnen na een cyberaanval met ransomware? Neem contact met ons op via het offerteformulier. Na een vrijblijvend kennismakingsgesprek gaan we voor u aan de slag. We vergelijken het aanbod van de beste cyberverzekeraars en geven advies over de beste oplossing voor uw bedrijf.

Advies cyberverzekering